Hjem > Aktuelt > 103 åringen

103 åringen gjør mer som hun selv vil.

1. mai blir Gerd Jæger 103 år. De siste årene har hun bodd på Nordberghjemmet, og tross sin modne alder, er 103 åringen fortsatt en flott sprek og oppegående dame.

Aktuelt

103 åringen

- Jeg abbonerer på Aftenposten. Det har jeg gjort helt siden jeg flyttet til Oslo. Jeg er en ekte bergenser, forteller frøken Jæger.

Hun flyttet til Oslo for å jobbe for noe helt nytt den gangen som het: Skatt av året. Før det betalte alle skatten på etterskudd kan hun fortelle.

Jæger vokste opp i Bergen med sine tre søstre. Hun tok Handelsskolen, og begynte å jobbe for skattefogden i Bergen, etter en periode i et fint parfymeri. Under hele oppveksten gikk familien på turer hver søndag til Fløyen, og moren var opptatt av at døtrene skulle spise masse grønnsaker og få i seg nok vitaminer, forteller hun.

- Jeg har nok gode gener, og så har jeg spist sunt, levd normalt, og gått mye turer i fjell, skog og mark. Egentlig har jeg ikke tenkt så mye over at jeg blir 103 år. Men jeg har ikke så mye gjenlevende slekt. Jeg var attpå kladd, og har selvsagt hatt noen kjærester, men jeg var aldri gift. Jeg har noen nevøer som kom på besøk til meg på min 100 årsdag. Om det kommer noen i morgen vet jeg ikke, sier hun. Hun er stort sett fornøyd med sin helse, men mener at nå når hun blir 103 år, kan hun gjøre mer slik som hun selv vil.