Hjem > Aktuelt > Babysang

Babysang

Sambarytmer fra trommer, rytmiske instrumenter, babylyder, og den klare sangstemmen til frilans sanger og sangpedagog Ellen Omdal Milsom slår mot en fra «Galleriet» på Nordberghjemmet.

Milsom forteller at musikken vekker gamle minner blant beboerne, og at møtene er sterke.

Aktuelt

Babysang

Populært generasjonsmøte med babysang og sambarytmer.

Det er mandag formiddag, og Nordberg Menighet arrangerer babysang for beboerne på Nordberghjemmet en gang per måned. Denne mandagen er det første gang babyene underholder beboerne, og gleden er stor blant publikum.

Ni små sjarmtroll fra 0-1 år underholdt den eldre generasjon med sang, regler, dans og rim. Foreldrene til de små babyene hjalp til å skape en uforglemmelig hyggestund, og Ellen Omdal Milsom har laget et flott program.

- Jeg vil gjerne stimulere alle sansene, og skape et rom for foreldre og barn. Dette handler om samhandling og kommunikasjon. Vi har fått fantastisk respons, og mirakler skjer hver gang jeg jobber med eldre, da spesielt med demente forteller sangeren. Hun har allerede prøvd ut konseptet på Rødtvet sykehjem og fått gode tilbakemeldinger.

Milsom forteller at musikken vekker gamle minner blant beboerne, og at møtene er sterke. Og møtet var absolutt sterkt på Nordberghjemmet, også for de ansatte. Rytmene, sangene, rimene, reglene, dansen, såpeboblene som forsiktig ble blåst ut i lokalet; alt lagde en spesiell stemning, og flere blant publikum satt med tårer i øynene da forestillingen ble avsluttet med en kjent og kjær vuggesang.

Minnene fra den gang en selv var liten, eller den gang en selv hadde små barn ble vekket til live hos flere. Møtet med generasjonene var en begivenhet, og noe utenom det vanlige. Mange smil, latter, tårer og øyekontakt ble utvekslet mellom store og små denne mandags formiddagen.