Hjem > Aktuelt > «Bagatelle» a la Nordberghjemmet

«Bagatelle» a la Nordberghjemmet

Noen av beboerne på Nordberghjemmet møtes ukentlig for å diskutere aktuelle nyhetssaker og samfunnsrelaterte spørsmål. De ville gjerne smake og mimre litt over fransk mat.

Stemningen var på topp blant selskapet da alle rettene var fortæret, og takk for maten talen som gikk til kokken, var både rørende og morsom.

Aktuelt

«Bagatelle»  a la Nordberghjemmet

Noen av beboerne på Nordberghjemmet møtes ukentlig for å diskutere aktuelle nyhetssaker og samfunnsrelaterte spørsmål. I den forbindelse ble det prat rundt bordet om hvor de forskjellige beboerne hadde reist, og hvilket land de kunne tenke seg å dra til. Svaret ble Frankrike. De ville gjerne smake og mimre litt over fransk mat.

Kjøkkensjef Unni Bjeglerud tok utfordringen på strak arm, og inviterte deltagerne til en tre retters lunsj til «Bagatelle» a la Nordberghjemmet med Frankrike som tema.

Bordet ble dekket til fest, og noen av beboerne tok på seg finstasen, for det er jo ikke hver dag en blir buden til en 3-retters fransk matopplevelse. Kjøkkensjefen serverte først en klassisk frank løksuppe. Hun forklarte hvordan hun hadde tilberedet suppen etter alle kunstens regler, og til suppen hadde Unni plukket ut en chablis som passet utmerket til forretten. Deltagerne var alle enige om at dette var en god fransk forrett som alle hadde et forhold til. Prikken over i en var et ristet brød i midten av suppen som var formet som et hjerte.

Coq au vin ble servert til hovedrett. Høns kokt i vin. Vinen (Bourgogne Pinot Noir) som kokken hadde plukket ut smakte perfekt til det møre kjøttet og beboerne skålte og likte tydelig både maten og tiltaket.

-         Jeg skal ikke fortelle dette til mine barn, kom det fra en av beboerne.

-         Hvorfor ikke det, ville de andre vite.

-         Jeg vil at de skal synes synd på meg, var svaret, og deltagerne lo godt.

Til dessert serverte kjøkkensjefen creme brulee som smeltet på tungen. Hun brant sukkeret med en creme brulee brenner, og gjorde matopplevelsen veldig spesiell med både sin tilstedeværelse og kunnskap om det franske kjøkken.

Stemningen var på topp blant selskapet da alle rettene var fortæret, og takk for maten talen som gikk til kokken, var både rørende og morsom.

-         Du lager bestandig god mat til oss. Vi er glad i deg, sa en av beboerne

-         Jeg er glad i dere også sa kokken og ny skål sto for tur.