Hjem > Aktuelt > Beboer: Endelig er jeg blitt fotomodell

Portretter av beboere blir til fotoutstilling på Nordberghjemmet

«Vi holder livet» heter fotoutstillingen som har vernissage lørdag 8. desember på Nordberghjemmet kl. 12.00 i Festsalen.

Kulturavdelingen søkte om midler gjennom sykehjemsetaten til å samarbeide med en fotoskole om å ta portretter av beboere. Resultatet er blitt til 10 portretter av beboere ved sykehjemmet tatt av fotografen Linnea Syversen (32).

Aktuelt

Beboer: Endelig er jeg blitt fotomodell

- Jeg ble utrolig glad da jeg fikk muligheten til å fotografere beboerne fra Nordberghjemmet, og stille ut bildene mine der. Det har vært en sterk og rørende opplevelse å møte alle disse flotte menneskene og få høre om deres liv og erfaringer. Jeg har prøvd så godt jeg har kunnet å fange personligheten deres på den tiden jeg hadde til rådighet.

Den siste tiden har jeg tenkt på mye alderdom, og at identiteten til de eldre ofte blir satt til side i samfunnet i dag. Jeg synes det er så bra at Nordberghjemmet skiller seg ut med at de har et rikt tilbud med ulike aktiviteter og arrangementer, sier fotografen.

Beboerne på Nordberghjemmet har hatt stor glede av å bli fotografert, forteller kultur og aktivitetsleder Linda Jeppesen ved Nordberghjemmet. Hun meddeler at flere av beboerne har uttrykt glede av endelig å bli fotomodeller, og at det er hyggelig å bli gjort stas på, og bli satt i fokus.

- Jeg synes at slike prosjekter er spennende, og jeg er veldig glad for at flere beboere ville stille opp. Det er jo ikke alle som synes det er gøy å bli tatt bilde av etter at en har passert en viss alder. Dem som er med i utstillingen har levd i mange år, og har mange historier å fortelle. Vi er med på å hylle et levd liv gjennom portretter av flotte spennende mennesker. I tillegg har vi hatt samtaler om livet, og hva livet til hver og en har betydd, og hva som betyr noe i dag. Hva forteller et ansikt om et menneske og det livet det har levd, undrer kulturlederen.

Om fotografen:

Linnea Syversen (1986)

Er født og oppvokst i Fredrikstad, men har bodd i Oslo de siste 8 årene. Hun studerer for tiden siste året på Oslo fotokunst skole.

Bildene hennes kjennetegnes ofte med en personlig tilnærming, og er en blanding av portretter, landskap og kunstfoto. Linnea finner inspirasjon i opplevelser, drømmer, hverdagsliv og relasjoner.

Utstillingen varer ut året på Nordberghjemmet, og er åpen for alle.

Vernissage: Lørdag 8. desember kl. 12.00, med påfølgende lørdagskafe og underholdning i Festsalen. Arrangementet er åpent for alle.