Hjem > Aktuelt > Birka og Flemming er første besøkshundteam fra Røde Kors

Røde Kors besøkshund til Nordberghjemmet

Røde kors har utvidet sin besøkstjeneste. Nordberghjemmet får derfor besøk av sin første Røde Kors hund Birka.  Sammen med eier Flemming Devor, vil Birka og Flemming besøke beboerne på Nordberghjemmet ca. to ganger per måned.

Aktuelt

Birka og Flemming er første besøkshundteam fra Røde Kors

Flemming er oppvokst på Nordberg, og med nesten 50 år i Kongleveien syntes han det var naturlig å bli besøksvenn på Nordberghjemmet.

-Her føler jeg meg hjemme, har familie med barn og barnebarn, samt venner i strøket.  Jeg kjenner lokal historien, og er lommekjent i skog og mark. Og ikke minst er jeg glad i gamle mennesker, forteller Flemming.

-For ca. et år siden så jeg et TV program som viste hvor populært det var med besøk av hund på en institusjon.  Som pensjonist og hundemann, tenkte jeg i mitt stille sinn at dette kunne være noe for Birka og meg, sier han.

Flemming tok kontakt med Røde Kors, og meldte seg på et kurs hvor Birka og han først ble godkjent for videre opplæring.  Senere måtte Flemming delta i de obligatoriske kursene for å bli godkjent som generell besøksvenn.  Deretter startet kursene med hund, og etter flere lange helgekurs måtte Birka og eier opp til eksamen for å bli godkjent.

-Birka er min gode venn og fantastiske kamerat. En sindig, robust og rolig jakthund som er menneskekjær. Etter min mening den ideelle besøkshund. Sammen håper jeg å være til glede og hygge, og ikke minst en god besøksvenn på Nordberghjemmet, forteller Flemming.

Han sier han ser frem til å samarbeide med alle de flotte og dedikerte ansatte på hjemmet, og ikke minst være til glede for de av beboerne som setter pris på besøk av han og menneskets beste venn.»

Flemming Devor er utdannet fallskjermjeger i Forsvaret.  Senere drev han to firma, og var blant annet landets ledende leverandør av brann, rednings og sikkerhetsutstyr til shipping og offshoreindustrien. Var også en stor leverandør av materiell til det norske forsvaret.

Han solgte begge bedriftene, og vil i dag gi noe av sin fritid til beboerne på Nordberghjemmet.

 Røde kors utvider sin besøkstjeneste

Besøksvenn med hund er en utvidelse av Røde Kors sin tradisjonelle besøkstjeneste.

-Å få besøk av en hund skaper engasjement og glede hos blant annet beboere på sykehjem. Besøket gir mulighet for varme, kos og omsorg.

Nærkontakt med dyr kan også ha en helsemessig positiv effekt på mennesker, både fysisk og psykisk. Både besøksvennen og hunden har gått på kurs og er godkjent for å gå på besøk, forteller Laila Åteigen i Røde Kors.

Røde Kors startet besøk med hundetjenesten i 2011. I dag har de rundt 500 ekvipasjer på landsbasis. Nå er det 13 i Oslo (flere nesten klare).