Hjem > Aktuelt > Byrådsbesøk under hageåpning

Hyggelig markering

I dag var det offisiell åpning av hageprosjektet til Diakonhjemmet. Prosjektet heter "Grønn Glede", og noen av beboerne på Nordberghjemmet var med på moroa. Meningen er at hagen skal være et treffsted for barn og eldre.

Byråd Tone Tellevik var til stede ved åpningen. Der plantet hun et epletre sammen med barn fra Diakonhjemmets barnehager, og en av beboerne på Nordberghjemmet, Jenny Johansen.

Aktuelt

Byrådsbesøk under hageåpning

-Dette var utrolig hyggelig sa Jenny mens hun nøt synet av alle de ivrige barna som ville plante epletre sammen med henne og byråden.

Jenny har allerede vært i hagen flere ganger sammen med barnehagebarn og ansatte.

-Det aller hyggeligste er å være sammen med barna, forteller hun smilende.

Solen skinte, og det var en flott høstdag og god stemning i hagen under åpningen. Det ble taler både fra byråden og Diakonhjemmet Omsorgs direktør Helle Gjetrang.

I sin åpningstale fortalte hun at det er de små nære ting som teller, og som gjør hverdag til en fest.

- Vi er svært takknemlige for den økonomiske støtten vi har fått både fra Oslo kommune og helsedirektoratet til å skape denne møteplassen, sa direktøren.

Hun fortalte at det handler om de gode opplevelsene og de gode erfaringene på tvers av generasjoner for eldre og barn i barnehage. Diakonhjemmet Omsorg tror dette er et konsept som både gir god folkehelse og økt livskvalitet.

-Diakonhjemmet Omsorg arbeider med å legge til rette for gode overganger i livet i samspill mellom brukere av hjemmetjenester, sykehjem og barnehager. Vi tror at vi trenger nye metoder og perspektiver for å bidra til økt livsglede. Ja, leve hele livet, sa hun.

Arena for gode samtaler 

-Vi tenker også at hagen er en arena for gode samtaler, og har filosof og familieterapeut fra vårt samtalesenter med på samlinger i hagen.

Her spiser man sammen, synger barnesanger sammen som flere generasjoner kjenner og har små innlegg om planter, frø og stell. Vi er på dette tidspunktet likevel varsomme med å avgjøre aktiviteter i hagen. Vi tror at hagen utvikles best ved at ansatte har en begrenset rolle, men lar eldre og barn samhandle.

Hit kommer flere dager i uken grupper med 2-5 barn og 2-5 eldre. Vi tror færre deltagere gjør situasjonen mer oversiktlig og samhandlingen bedre.

Hagen er blitt et reisemål for eldre fra Sagenehjemmet, Nordberghjemmet og hjemmetjenesten, og også i daglig bruk for barnehagebarna. Det som til nå har vært fantastiske ringvirkninger av prosjektet allerede er at barn og eldre sammen har meldt seg på en Prøysen forestilling og en høst-takke gudstjeneste. Dessuten har barna vært på besøk i hagene på sykehjemmene og en dag med dårlig vær her ble de eldre med inn i barnehagen i stedet. Dette er ting som skjer av seg selv i møtene mellom barn og eldre.

Nå er vi svært glad for at Byråden har tatt seg tid til å komme hit til vår lille hage og har den offisielle åpningen, sa Helle Gjetrang i sin tale.

Det var mye aktivitet i hagen under åpningen. Ikke bare ble det plantet epletre, men løker ble satt av barn og eldre, trærne fikk mange ivrige klatrere, og boller og saft ble servert til alle.