Hjem > Aktuelt > Elever i praksis gleder seg til hver tirsdag

Elever i praksis gleder seg til hver tirsdag

Seks ungdommer fra helse og oppvekstfag ved Nydalen skole er i praksis på Nordberghjemmet hver tirsdag frem til jul. Både elever og beboere er storfornøyd med opplegget.

Aktuelt

Elever i praksis gleder seg til hver tirsdag

Ina, Hedda, Betina. Mariam, Julie og Kristian er alle elever ved Nydalen videregående skole. Forrige uke var de på plass for å gjennomgå en hel uke med opplæring, for så å være på Nordberghjemmet tirsdager frem til jul. 

-Jeg tror jeg har lyst til å fortsette frem til sommeren. Jeg har lært veldig mye allerede etter en uke. Nå vet jeg mer om hvordan man skal tilpasse seg, alt etter hvem man snakker med. Tror det blir bedre og bedre jo mer jeg blir kjent med folk, og de ansatte, sier Ina. Hennes venninne Hedda er helt enig, og begge er begeistret over alle de nye arbeidsoppgavene.  

Når de er på jobb, går de blant annet tur med beboerne, steller neglene deres, danser og synger med dem, spiller spill og baker. Personalet har også gitt positive tilbakemeldinger på de ivrige og pliktoppfyllende elevene.

Ina og Hedda forteller at de gleder seg til hver tirsdag fremover, og at de synes det er gøy å finne på morsomme ting med beboerne.

- Best likte jeg aktivitetsdagen vi hadde for beboerne. Da danset vi, lo, og hadde det gøy. Bare pratet.  Jeg blir rørt når jeg ser hvor glade de blir, sier Ina med et stort smil. 

-Jeg var nervøs for å gjøre feil når jeg først kom hit. Nå har jeg fått opp selvtilliten, for beboerne gir oss så mange komplimenter. Jeg er usikker på hva jeg vil bli, men nå har jeg kanskje lyst til å jobbe på sykehjem. Jeg er allerede blitt glad i så mange her, sier Hedda.

Jentene forteller at når de er hjemme lurer de på hvordan beboerne har det, og når fredagen kommer, tenker de at» Nå er det ikke lenge igjen til tirsdag».