Hjem > Aktuelt > Fikk bondegård i 102 årsgave

Dronning for en dag

12. juni fylte sykehjemsbeboer Margit Louise Hjelvold 102 år i dag, og hennes personlige assistent Siv Brønstad Nordby syntes at Margit fortjente en stor fest. Derfor satte hun i gang planleggingen av en bursdag som beboerne på Nordberghjemmet vil huske i lang tid fremover. Hun og sykehjemmet inviterte alle beboere og ansatte på Nordberghjemmet til grillfest, og besøk av gårdsdyr fra Nordtvedt besøksgård og rideskole. En egen bondegård i 102års presang.

Aktuelt

Fikk bondegård i 102 årsgave

Her kom det sauer, gris, høner, kaniner, hund, lama, og en ponni på besøk. For Margit kommer fra et småbruk på Gjøvik som dessverre brant ned under krigen. I dag lever hun med en demenssykdom, og dyr er noe hun har et spesielt godt forhold til.

-Opplevelser her og nå er hva vi kan glede Margit med. Selv om hun vil glemme denne bondegårdsfesten i løpet av kort tid, vil de gode følelsene fortsette å være med henne. Slik er det med demens, forteller kultur og aktivitetsleder Linda Jeppesen ved Nordberghjemmet.

Sykehjemmet, og Margits personlige assistent har prøvd å finne ut så mye som mulig om 102 åringens liv. Det de vet er at hun vokste opp med åtte søsken på et småbruk i Gjøvik, at hun var barnløs, og at hun er den siste gjenlevende i søskenflokken. Hun hadde en tvillingsøster Johanne som hun var veldig knyttet til som døde for 17 år siden. Som ung gikk Margit på husmorskole og jobbet senere med pelssøm for Holms pels. Her stopper dessverre sykehjemmets historie om Margit opp, og dem som kjente henne er borte.

Nordberghjemmet har vært hjemmet til Margit Louise Hjelvold i syv år. Hun er godt likt blant alle de ansatte, og har alltid en morsom kommentar å komme med. Komplimentene er hun også raus med, og hun er spesielt interessert i farger, og hva folk har på seg. Så har hun også vært sydame, og er opptatt av detaljer.

-Hun klarer ikke å erindre så mye om sin fortid, men vi som er rundt henne daglig vet at hun er et godt menneske. Hun snakker bestandig om at mennesker er snille, og hun er en takknemlig dame med godt humør forteller Siv Brønstad Nordby. Det er hennes personlige assistent som tar initiativ til at Margit får en 102 årsdag litt utenom det vanlige.