Hjem > Aktuelt > Frivillige hjelpere til hagen ønskes

Frivillige ønskes til hjelp i hagen

Våre beboere har stor glede av hagen. Derfor trenger vi frivillige til å hjelpe oss med å holde den vedlike.

Aktuelt

Frivillige hjelpere til hagen ønskes

På Nordberghjemmet ønsker vi å glede våre beboere med en frodig hage i sommerhalvåret. Vi har vært så heldige og fått en del stauder fra folk i nærmiljøet. Selv om staudene mer eller mindre klarer seg selv, trenger vi hjelp til luking, beskjæring, omplanting etc.

Vi har også i år vært så heldige og samlet inn penger til et veksthus/lysthus. Her er det meningen at beboerne sammen med pleier, alene, eller med pårørende kan nyte muligheten til å være ute enda lengre i sommerhalvåret.

Hagen betyr veldig mye for våre beboere, og mange av dem som er hos oss har selv hatt egen hage. Det å kunne se planter vokse og gro, er terapi for mange.

Det er vitenskapelig bevist at hageterapi øker livskvaliteten til personer med demens:

  • Stimulerer sansene
  • Stimulerer appetitten
  • Minsker depresjon, urolighet og aggresjon
  • Gir bedre humør
  • Sosialt: En aktivitet som kan deles med pårørende og eventuelt andre
  • Følelse av mestring

På Nordberghjemmet satser vi på å bruke hageterapi aktivt fremover. Aktiviteter i grupper, og en til en skal være med på øke våre beboeres livskvalitet. Derfor er det viktig for oss all den hjelp vi kan få fra frivillige til å holde hagen vedlike.

Har du anledning til å hjelpe til en gang i blant med hagestell, ta kontakt med kultur og aktivitetsleder på telefon: 22 60 12 00.