Hjem > Aktuelt > Fullt hus for Anita

Alles idol på 70-tallet

I går besøkte Anita Hegerland Nordberghjemmet, og festsalen var stappfull av beboere, flere ansatte, og pårørende. Mange hadde gledet seg over lengre tid til konserten hennes.

Aktuelt

Fullt hus for Anita

Den kulturelle spaserstokken er en nasjonal kultursatsing som har som mål å sørge for profesjonell kunst- og kulturformidling av høy kvalitet til eldre. I den forbindelse reiser vår «alles Anita» på turne med sitt show «Anita elsker 70-tallet». Kulturetaten sender Anita til 20 sykehjem, og Nordberghjemmet var ett av de heldige som fikk besøk av artisten i år.

- Jeg elsker Nordberghjemmet, og den koselige baren her. Her må det være populært å bo. Det er åpent og lyst her, og god atmosfære, sa Anita under sitt besøk på sykehjemmet. Med seg hadde den kjente artisten sin datter Greta Oldfield, som er prosjektleder for turneen, samt gitaristen Epsen Rogne. Hun hadde også med seg kunst, og forteller at hun kombinerer kunstterapi med musikk på konsertene. Hun maler selv, og stilte ut egne bilder, samt et vakkert maleri av sitt barnebarn på fire år, malt av kunstneren Bjørge Rødfield.

Idol for mange

Den tidligere internasjonale barnestjernen holder fortsatt koken. Hun har publikumstekke, noe som ikke bestandig er like lett på sykehjem hvor mange både ser og hører dårlig. Men Anita går blant publikum, tar på folk, og ser de rett inn i øynene. Hun synger sanger som er gjenkjennelige, og publikum smiler og er tydelig med.

- Det er en glede å møte folk på institusjoner. Jeg ser hvor viktig det er med musikk, og mange har gledet seg i ukesvis til jeg skal komme forteller artisten som i fjor holdt rundt 100 konserter.

Flere av de ansatte kunne fortelle at Anita var deres idol som barn. Ikke så rart kanskje, for i 1971 var Anita Hegerland og Michael Jackson de to barnestjernene i verden som solgte mest LP plater. Da var hun bare ti år gammel.

Anita er også Norges første millionselgende artist. Hun har stått på senen med blant andre Whitney Houston, Tina Turner, Alan Parson, Gary More, Roy Black, og Mike Oldfield. Sistnevnte fikk hun døtrene Greta og Noah sammen med. Paret bodde sammen i England i flere år, og på 80- tallet sang hun Oldfields mest største millionselgende hits.

Anita kom tilbake til Norge med sine to døtre i 1992, og fikk senere datteren Kaya Loveband.

-Jeg har prioritert å være mamma for tre barn, og nå er jeg bestemor for ei på fire. Musikken er nummer to, forteller Anita med et varmt smil. For hun stråler fortsatt Anita, som neste år feirer 50 år som artist. Da blir det flere konserter, og en biografi kan hun røpe. Hun er Norges mestselgende kvinnelige soloartist gjennom tidene på plate, så da er det nok på sin plass at det kommer en biografi fra denne artisten.