Hjem > Aktuelt > Fysioterapeut Torunn (87), trener beboerne på Nordberghjemmet

Torunn (87) trener beboerne på sykehjemmet

I nesten 50 år har Torunn Storaker hjulpet lokalbeboere med fysikalsk behandling på Nordstrand. Da hun fylte 70 år trappet hun ned. I dag har hun som 87 åring gjenopptatt sin karriere som fysioterapeut på Nordberghjemmet, hvor hun selv bor.

Aktuelt

Fysioterapeut Torunn (87), trener beboerne på Nordberghjemmet

-En, to, tre, vi bokser. Strekk så armene opp over hodet, kommanderer Torunn Storaker. Mange beboere på Nordberghjemmet har møtt opp til Torunns tirsdagstrim, for dette er noe hun kan. Det sitter fortsatt i blodet, og det skinner igjennom at hun har vært fysioterapeut i en årrekke.Da Torunn ga seg som fysioterapeut i år 2000, satt hun igjen med bunker av kursbevis og diplomer, og før hun tok hatten sin og gikk, hadde hun fordypet seg i diagnosen lymfødem. Hun levde og åndet for jobben, og nå har hun igjen tatt frem gammel kunnskap og deler den med de andre beboerne på sykehjemmet hvor hun selv bor.

-        Lukt på blomstene nå. Det er bra for åndedrettet. Kom igjen alle sammen, lukt på blomstene gjentar hun bestemt. Beboerne på Nordberghjemmet gjør som Torunn sier, og synes det er hyggelig at en av deres egne beboere har trimmen. De sitter i ring rundt henne og hermer etter alle øvelsene. Det strekkes på armer og ben, og det beveges på hode, nakke, og skulderblad. Torunn har en god forklaring for hva hver øvelse gjør for kroppen, og fysisk aktivitet er viktig når en sitter så mye passivt kan hun fortelle.

-        Jeg synes det er gøy hvis folk er med. Alle øvelsene er skrevet ned, for jeg er blitt litt glemsk, forteller den spreke 87åringen.

-Vi prøver å bli kjent med våre beboeres livshistorier slik at de kan bruke sine egne ressurser så sant det lar seg gjøre. I Torunns tilfelle er trim noe hun kan, og fortsatt er flink til. Da er det naturlig at vi spør henne om hun vil ha trimmen på sin avdeling, så dette har blitt en vinn vinn situasjon for oss alle, forteller kultur og aktivitetslederen ved sykehjemmet.