Hjem > Aktuelt > Mange gjorde sin borgerplikt i dag

Valg for beboerne

I dag kunne alle stemme på kommunestyrevalget og bydelsutvalget på Nordberghjemmet. Det var mange pårørende som tok turen innom og hjalp sine nærmeste de få timene kantinen var gjort om til valglokaler. For det å gjøre sin borgerplikt synes mange av beboerne er viktig.

Aktuelt

Mange gjorde sin borgerplikt i dag

-  Ja nå har jeg gjort min borgerplikt forteller beboer Unni. Hun stemmer på det partiet hun alltid har stemt på.

-De er opptatt av å få til slike ting som vi får tilbud om her på Nordberghjemmet. Når vi ikke greier oss selv alene så er det viktig at vi har det bra. Her er det bare hyggelige mennesker til alle døgnets tider. Jeg har ikke noe å klage på, og slik vil jeg gjerne fortsette å ha det forteller Unni fornøyd.

Beboer Hildur er også klar for å avgi sin stemme. Hun synes det er viktig at det blir gjort noe for de eldre, og forteller at hun også har stemt på det samme partiet i alle år.

- Jeg er fremdeles enig i deres politikk for jeg følger fortsatt med. Det som er viktig for meg er mulighetene til utdannelse, at eldre har det bra på sykehjem, og at unge mennesker har det bra, sier hun og nikker bestemt. Så triller sykepleier Monica henne inn til valglokalene. Hun er klar for å gjøre sin borgerplikt.

En ny beboer stiller seg i kø, men denne beboeren skal stemme på et nytt parti for første gang.

- Jeg har egentlig ikke lyst å stemme for politikerne oppfører seg som om de hører hjemme i en barnehage forteller han og rister oppgitt på hodet. Likevel har han bestemt seg for å gjøre sin borgerplikt. Han har gått igjennom alle partiene, og funnet et nytt parti som passer bedre til hans synspunkter. Han ler av seg selv, og sier at ingen som kjenner han ville trodd dette om ham. At han kunne snu slik.

- Jeg er imot alle disse bomringene som har dukket opp overalt forteller en dame som akkurat har dukket opp i stemmelokalene. Ikke at jeg kjører så mye bil, men jeg tenker på alle de andre. Tenk at de må betale så mye, og at det er så urettferdig.

Det var mange beboere som stemte i dag. De fleste har passert 90, men mange følger fortsatt med på hva våre politikere driver med.