Hjem > Aktuelt > Ny kjøkkensjef til Nordberghjemmet

Ny kjøkkensjef til Nordberghjemmet

Jeg er opptatt av helheten på et sykehjem, og jeg lager mat som beboerne liker.

Beboerne nyter godt av å være på et av de få sykehjemmene i Oslo hvor maten blir laget og servert samme dag.

Aktuelt

Ny kjøkkensjef til Nordberghjemmet

Terese Larssen har nylig tiltrådt som kjøkkensjef på Nordberghjemmet, og møtte i forrige uke noen av de 66 beboerne på sykehjemmet til en liten prat. Beboerne nyter godt av å være på et av de få sykehjemmene i Oslo hvor maten blir laget og servert samme dag.

- Nå er det vanlig på mange sykehjem at maten blir laget en uke i forkant, og at pleiepersonalet varmer opp maten for beboerne. Dette synes jeg ikke noe om, forteller kjøkkensjefen. Hun mener det er utrygt at ufaglærte skal håndterer mat, og har opplevd at pleiepersonalet for eksempel varmer opp spekesild.

Terese forteller at det er enkelt å ta over jobben etter den tidligere kjøkkensjefen. Kjøkkenet er veldig organisert og vi har et godt samarbeid med leverandører. Den nye kjøkkensjefen håper hun på sikt vil sette sitt personlige preg på sykehjemmet.

- Det blir ikke store forandringer, jeg er opptatt av helheten på et sykehjem, og jeg lager mat som beboerne liker, sier hun. Videre er mat viktig ramme rundt ulike aktiviteter.

Vår nye kjøkkensjef er også opptatt av å fortsette det gode samarbeidet som vi har med faste leietakere som Rotary og Lions, og å være tilgjengelig for å  tilrettelegge arrangementer for ulike leietagere.

Terese Larssen har bakgrunn som kokk og kostøkonom. Hun har jobbet som kjøkkensjef ved forskjellige sykehjem og sykehus siden 1995 og startet kokkekarrieren i 1985.