Hjem > Aktuelt > Ny leder for Nordberghjemmets venner

Ny leder for Nordberghjemmets venner

Bitten Knudsen har ledet Nordberghjemmets venner i 34 år. Nå gir hun seg og overlater ledelsen til nestleder Kari Stavnsborg, men det er ikke første gang Stavnsborg leder denne aktive venneforeningen. Selv ga hun fra seg vervet til Bitten Knudsen for 34 år siden. Den gang var hun ergoterapeut.

Aktuelt

Ny leder for Nordberghjemmets venner

Nordberghjemmets venner er en aktiv og sosial gruppe frivillige som har et sterkt engasjement på sykehjemmet. I fjor hadde foreningen holdt på i 40 år. 

I dag er de rundt 10-15 aktive medlemmer, og i tillegg har de rundt 200 medlemmer som støtter økonomisk rundt medlemskapet. 

-Bitten Knudsen har ledet vennene i 34 år, og nå når hun har hun rundet 91 år, mener hun at det er lov å gi seg. Bitten har gått i alle bisettelser. Hun har vært fantastisk til å gå på rommene og snakket med folk som ikke har hatt det så lett, forteller Kari Stavnsborg til Nordberg Menighetsblad.

Selv sa Bitten til menighetsbladet for et par år siden:

- Skal du gjøre en frivillig innsats her, er det en forutsetning at du liker mennesker og har tid til å slå av en prat. Du blir nært knyttet til beboerne.

Kari Stavnsbor er 82 år, og overtok som leder 21. mars. Hun har tidligere jobbet som ergoterapeut på Nordberghjemmet, og var med på å starte et dagsenter ved hjemmet. 

Nordberghjemmets venner har en rekke oppgaver på Nordberghjemmet, og er svært godt likt blant både beboere og ansatte. De driver en kiosk på hjemmet, resepsjonen, holder aktiviteter for beboerne, steller med blomster, arrangerer 17. mai fest, gir alle nye beboere blomster og velkomstkort, m.m.

Stavnsborg forteller til menighetsbladet at medlemmene i foreningen gleder seg over å glede andre.

- Vi får mer igjen enn det vi gir, og for mange av oss er det en sosial tilhørighet å være medlem i Nordberghjemmets venner, sier den nye lederen.