Hjem > Aktuelt > Nye fine tilbud for Nordberghjemmets beboere

Nye tilbud for våre beboere

Lillian Dombestein  ble nylig ansatt av Nordberg menighet som seniordiakon. Stillingen er nyopprettet, og Lillian har mye nytt å tilby beboerne på Nordberghjemmet i tiden fremover.

Diakonen forteller at en del av føringen for stillingen er å samarbeide med Nordberghjemmet.

- Det blir spennende å bidra til trivsel for dem som bor på Nordberghjemmet. Førsteinntrykket er at sykehjemmet har en hyggelig atmosfære, og jeg falt pladask for baren, forteller Lillian. Hun synes sykehjemmet allerede har mange gode tilbud innen kultur og aktivitet.

Aktuelt

Nye fine tilbud for Nordberghjemmets beboere

Støtte fra Stiftelsen Nordberg Seniordiakoni

Den nyansatte diakonen vil fortsette med generasjonstreff på Nordberghjemmet. Ungdom fra menigheten besøker beboerne to ganger i måneden, og nå har Lillian fått økonomisk støtte til at ungdommene kan lage fotobøker for beboere som ønsker å samle livshistorier og bilder i en bok. Nordberg menighet har gudstjenester på Nordberghjemmet to ganger per måned, og her vil Lillian også delta sammen med de andre prestene i menigheten.

Videre vil hun kunne tilby samtaler for dem som ønsker det. Diakonen har også fått midler til å invitere alle seniorer på Nordberg til tirsdagslunsj i Nordberg kirke, og hun har blant annet fått støtte til å drive med besøkshundtjeneste. Her har hun engasjert Ulrika Aarnseth som i flere år har besøkt beboere på Nordberghjemmet med terapihunden Ronja.

- Jeg var med Ulrika på en besøksrunde med Ronja på Nordberghjemmet og så effekten hunden hadde på de eldre. Vi fikk folk opp av senga, og nå vil vi gjerne tilby dette til også andre eldre i Nordre Aker, forteller en engasjert diakon.

- Ja dette er fremtiden forteller Ulrika Aarnseth som blant annet har tre gjeterhunder i sin stab. Hun gleder seg til samarbeidet med Nordberg menighet, og forteller at det å bruke hund til sosialisering ofte er en inngangsbillett for den gode samtalen, eller å få folk opp av stolen og gå en tur.

Lillian gleder seg til å ta fatt på alle prosjektene hun har fått støtte til, og mange nye prosjektideer er også underveis. For den nye diakonen er full av ideer, pågangsmot, og kreativitet.