Hjem > Aktuelt > OL stemning

OL moro på Nordberghjemmet

På Nordberghjemmet er det er det lagt opp til OL stemning blant både beboere, besøkende, og ansatte. Kantinen er dekorert med norske flagg, medaljer, OL logo, pølsebod, bilder av utøvere, med mer. Du får det ikke mer moro enn du lager det selv, er mottoet til arrangørene.

Aktuelt

OL stemning

-        I denne mørke tiden er det kjekt å ha noe å glede seg over. Vi har derfor bestemt oss for å lage OL stemning til tusen her på sykehjemmet. I tillegg til å vise OL på storskjerm, pynte med OL dekor, flagg, og mimre- effekter rundt omkring, får alle ansatte og beboere gratis pølser til lunsj hver dag Norge får gull, forteller kultur og aktivitetslederen.

-        I morgen blir det pølser igjen sier fysioterapeut Kjetil Stenberg med et stort smil. Vi kommer til å bli himla lei pølser, men det er jo bare gøy. Kjetil sørger for å passe på at hver gang Norge får gull, så henger han opp et bilde av vinneren på en norsk «gull-vegg".

God stemning i OL studio

Hver dag samles beboerne rundt storskjermen i kantina, og stemningen er svært god. Flere har satt seg inn i mange av idrettsgrenene, mens andre kun heier på Norge.

- Jeg heier på Norge, og følger ekstra godt med siden jeg har vært gymlærer. Men nå er jeg blitt for gammel til å være med selv, forteller Liv.

- Får vi ikke gull i dag, så får jeg ikke sove. Kan dere forstå at de tør å delta? Undrer Åse Berit. De andre samtykker.

- Jeg håper på de to brødrene Bø, sier Kjelborg

- Det blåser der, så jeg tror ikke det blir gull i dag, er det en annen som sier, men Torunn mener det blåser like mye for alle. Hun ringer med bjella og heier med.

- De vinner de som går best. Sånn er det bare, konstaterer Åse Berit.

På «gull-veggen" henger det også plakater med: «Det er typisk norsk å være god», og hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?

Beboerne rundt dagens storskjerm tygger litt på det med Oddvar og staven. Alle påstår at de var hjemme da han brakk staven. Og er det typisk norsk å være god? Tja, er svaret til et par stykker. Flertallet mener det er mange norske ukjente fjes i år, og det er mulig at vi ikke gjør det så bra som tidligere.

Men hvor var dere da Simen Hegstad Krüger brakk staven? Spør kultur og aktivitetslederen. Svaret fra beboerne er enstemmig: Vi sov