Hjem > Aktuelt > Populært lamabesøk

Lama sjarmerte beboerne på Nordberghjemmet

(fra Nordre Aker Budstikke)

NORDBERG: Nordberghjemmet arrangerte nylig latinske dager for sine beboere med foredrag om Latin Amerika, latinsk dans, latinsk konsert, tapas, og besøk av en lama fra Nordtvedt rideskole og besøksgård.

Det var ingen tvil om at det var den lodne lamaen Cusco som ble mest populær under det fem dagers lange arrangementet.

 

Aktuelt

Populært lamabesøk

Ante ikke at den skulle bli så populær

– Lamaen ble invitert siden den kommer fra Sør Amerika. Vi tenkte det kunne være et morsomt innslag å få besøk av den, men at det skulle bli så populært ante jeg ikke, forteller kultur- og aktivitetsleder Linda Jeppesen.

Beboerne på Nordberghjemmet ble svært overrasket da en lama kom trippende inn i kantina under den latinske festen på sykehjemmet. De lo og smilte og var ikke helt sikker på om de så syner. Cusco tok alle med storm. Den sju måneder gamle lamaen var rolig, og lot seg både klappe, og bli tatt bilde av.

 

– Så deilig pels den har, sier Berit og smiler. Ta bilde av meg og lamaen, sier hun.

Andre lurer på om lamaen spytter, og flere undrer over hvor den komme ifra. En dame ler høylytt, og sier at «tenk at jeg måtte på sykehjem for å se en lama».

– Den kommer fra Flekkefjord, og den har ikke spyttet enda forteller Stian Syversen som driver Nordtvedt rideskole og besøksgård.

Han sier at lamaer er svært gode til å passe på sauer, og at flere nordmenn har fått øynene opp for bruk av lamaen på sau i Norge.

Lama i heisen

Ikke alle som bor på sykehjem har anledning til å komme til felles arrangement, så Cusco tar seg også en tur opp heisen, og stikker nesen innom rommene til beboerne.

– De kviknet til, smilte og syntes den var veldig søt, forteller Nicola og Felix som er på praksis fra Nydalen videregående skole.

– Den myke pelsen var deilig å ta på, og det var noe positivt som skjedde med lamamøte mente elevene.

Det er ikke første gang Nordberghjemmet får pelskledd besøk. I januar ble ponnien Lillebror en populær gjest på sykehjemmets vinterfest.

 

Barnehagebesøk

Nabobarnehagen kommer plutselig på besøk. De har hørt om lamaen, og vil også være med på moroa.

Hun har plutselig blitt lamavant, og forteller at eieren ble igjen i en av de andre etasjene for å rydde opp etter Cusco. Han ble nok litt trengt etter all denne oppmerksomheten.