Hjem > Aktuelt > Stas med statsrådbesøk

Stas med Statsrådbesøk

Tekst:
Nordre Aker Budstikke

– Dette er en inspirasjon for alle andre, sa helseminister Bent Høie, som lot seg imponere da han onsdag besøkte Nordberghjemmet. Sykehjemmet er ett av få i Oslo som har eget kjøkken, og kjøkkenhage.

Aktuelt

Stas med statsrådbesøk

NORDBERG: Flagget var heist, og sykehjemmet var pyntet med blomster overalt da helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) kom på besøk til Nordberg 12. juli.

Beboerne fikk hilse på statsråden, og syntes det var stas. Fokus for besøket var ernæring for eldre, forteller Nordberghjemmet i en pressemelding.

Kjøkkenhage

Nordberghjemmet er et av få sykehjem i Oslo som har eget kjøkken, og beboerne på sykehjemmet nyter godt av dette tilbudet. Det fikk også helse- og omsorgsministeren erfare da han ble invitert på lunsj sammen med ti beboere som møtes hver onsdag til lunsj og diskusjoner.

I anledning statsrådbesøket hadde kjøkkenet satt sammen en sommertallerken, med blant annet salat, og urter fra sykehjemmets egen kjøkkenhage.

– Jeg merket det var en god stemning med en gang jeg kom inn dørene her, sa Bent Høie under lunsjen med beboerne.

I tillegg kommenterte han hvor fine områdene til sykehjemmet var, og hvor gode tilbud beboerne hadde.

Uttalelsen falt i god smak hos lunsjgjestene. De skrøt av maten og hygget seg tydelig sammen med helse og omsorgsministeren.

– Det er når du kommer ut i feltet at du ser hvordan det er, og det er viktig, sa Agnete Nordheim til Høie.

Hun syntes det var flott at han tok seg tid til å besøke sykehjemmet, og prate med dem som bor der. En annen beboer mente at en ikke følte at en var på institusjon når en spiste maten til sykehjemmet.

– Det er som jeg er på restaurant hver dag, sa hun og smilte.

– Vel det er da litt spesielt i dag da, sa Dag Dvergsten og lo.

– Vi får ikke like fin mat som det her hver dag påsto han.

Appetitt og trivsel

I tillegg til eget kjøkken har Nordberghjemmet flere aktiviteter som er med på å øke appetitten og trivsel blant beboerne, og i dag var helseministeren også en tur innom sykehjemmets bar, som hadde Afternoon tea, og pianounderholdning på menyen. Her tok han seg tid til å spise kaker og jordbær, og slå av en prat med beboerne.

Avdelingsleder Wenche Stensvold ble intervjuet av TV2 under besøket, og fortalte hvor viktig det er for et sykehjem å ha eget kjøkken.

– Mange beboere må ha spesialtilpasset mat, som for eksempel moset mat. Noen beboere har sår, og da er det ekstra viktig med proteinrik mat. Dette får vi til fordi vi har eget kjøkken, forteller avdelingslederen.

Nordberghjemmet har også en kjøkkenhage som stelles av flere beboere. Andre nyter godt av å bare lukte, smake, og se på alt som gror og spretter opp av jorden. Dette øker appetitten og trivselen til beboerne rapporterer de ansatte.

– Eldre trenger dobbelt så mye D-vitaminer som den yngre generasjon, og da er det viktig å være ute. Vi legger opp til mange uteaktiviteter når det er vær til det, fortalte kultur og aktivitetslederen.

Beboerne strålte fra øre til øre da statsråden vinket farvel. Dette var veldig hyggelig mente de.