Hjem > Aktuelt > Stor fest for Margit (101)

101 åringen inviterer til fest

I dag slår Margit Lovise Hjelvold på stortromma, og inviterer hele sin avdeling på Nordberghjemmet til fest. Frivillige, ansatte, pårørende, og alle hun deler etasje med er invitert. Det blir hvite duker, bobler, og god mat. For Margit er fornøyd med sin tilværelse, og synes hun har det godt.

Aktuelt

Stor fest for Margit (101)

Nordberghjemmet har vært hjemmet til Margit i seks år nå, og menneskene som jobber rundt henne er blitt som en familie for henne. Derfor er det kanskje naturlig at det er disse menneskene som blir bedt på en dag som denne.

-Hun er et takknemlig menneske, og kanskje grunnen til at hun har blitt 101 år? funderer hennes personlige assistent Siv Brønstad Nordby på. Siv er sjef for innkjøp, og har organisert det meste rundt bursdagsfeiringen sammen med avdelingsleder Therese Shwebs. Hun synes at Margit er et flott og godt menneske, og at hun fortjener å bli gjort stas på.

Margit er godt likt blant alle på sykehjemmet. Hun har et godt humør, ler og smiler mye, og kommer alltid med en morsom kommentar. Er raus med kompliment når noen har på seg noe fint, og så har hun jo vært sydame også, og er svært opptatt av detaljer.

101 åringen vokste opp i Gjøvik på et lite småbruk med åtte søsken, og var spesielt svært knyttet til sin tvillingsøster Johanne som gikk bort for 16 år siden. Hun gikk på husmorskole, og jobbet senere med pelssøm for Holm pels. Her stopper dessverre vår historie om Margit opp. Hun lever med en demenssykdom, og klarer ikke selv å erindre så mye om sin fortid. De som kjente henne er borte, men vi som er rundt henne daglig, vet at hun er et godt menneske, og hun snakker bestandig om at mennesker er snille.