Hjem > Aktuelt > Store og små koste seg på Vinterfest

Velykket vinterfest

Barna i Nordberg barnehage ble denne uken invitert til å delta på hagefest i -3 grader sammen med beboerne på Nordberghjemmet. Rundt 15 barn og deres foreldre dukket opp i tussmørket, og gleden ble ekstra stor da ponnien Lillebror kom på besøk.

Aktuelt

Store og små koste seg på Vinterfest

Shetlandsponnien stjal showet da den dukket opp sammen med sin eier fra Nordtvedt besøksgård. Barna fikk en riderunde, og beboerne lyste opp da de så at en hest var på besøk. Flere av beboerne var for dårlige til å gå ut i kulda, så Lillebror tok deg derfor en heistur, og var innom alle etasjene. Han skapte både overraskelse og glede blant beboerne.

En av pårørende uttalte følgende på sykehjemmets facebooksider : «Flotte aktiviteter dere arrangerer for beboerne! Min mor fikk besøk av en hest på rommet i dag. Den tok heisen opp til henne   Et minne for livet!!»

Sykehjemmet kan da også flagge med at de i år ble nominert til Oslos beste sykehjem på aktiviteter, og nest beste sykehjem totalt i pårørendeundersøkelsen som ble foretatt av Sykehjemsetaten.

Islykter skapte stemning

Elever fra helse og oppvekst ved Nydalen videregående skole lagde femti islykter til arrangementet. Noen dager før vinterfesten ble det plussgrader i lufta, så kjøkkenet på Nordberghjemmet tilbydde seg kjølerommet til oppbevaring. Det reddet festen.

- Det var en stor opplevelse å se alle de lysene, og så smakte det så godt med grillet marshmallows. Jeg hadde helt glemt hvordan de smakte, fortalte en av beboerne på sykehjemmet.

Det ble grillet marshhmallows, men et skår i gleden for arrangørene var at brannvesenet ikke ga sykehjemmet tillatelse til å brenne ved i bålpannene. Kull ble erstatt med ved. Ikke samme hygge og varme, men grilling ble det likevel.

Kjøkkenet serverte alle som møtte opp kakao og hjemmelagde boller. Fakler lagde lysløpe langs deler av veien ned til sykehjemmet, og ergo ble også nysgjerrige forbipasserende med på vinterfesten denne kalde januarkvelden.