Hjem > Aktuelt > Sykehjembeboere får bar

Nå blir det bar på Nordberghjemmet

Lørdag 22. april inviterer Nordberghjemmet sine beboere, pårørende, frivillige, og nærmiljøet til lørdagskafe, og åpning av Lille Sogn Bar.

Kafeteriaen er åpen, og Nordberghjemmet byr på konsert både i den nyåpnede baren, og i kafeteriaen.

Aktuelt

Sykehjembeboere får bar

- Et rom som ikke lenger var i bruk, har blitt malt, pusset opp og innredet til bar. Vi har fått hjelp av frivillige, og ansatte, samt pårørende. Møblene er alle fra finn.no, og det meste har vært gratis, forteller kultur og aktivitetslederen ved sykehjemmet. Hun gleder seg til å dele baren med pårørende og beboere fremover.

- Dette skal være en møteplass for beboere, og beboere og pårørende. Her skal de kunne hygge seg, med en kopp kaffe, eller et glass vin i omgivelser som minner om noe helt annet enn et sykehjem. I tillegg skal vi ha en del små og intime arrangementer her. Alt fra "Afternoon tea", på tirsdager, pianobar, og pub kvelder, forteller kultur og aktivitetslederen.

Noen av beboerne har allerede prøvd ut baren, og synes det er flott å kunne gå på bar igjen. Det at baren er hjemmekoselig, og at institusjonspreget er helt borte gjør sitt til at folk føler seg hjemme.

- Utrolig at jeg skulle havne på bar igjen. Det hadde jeg aldri trodd, forteller Elsa (98). Ja her kommer vi til å få det hyggelig fremover, sier hun med et stort smil.

Historisk navn på baren: Nordberg var en gård i dagens Bydel Nordre Aker i Oslo. Den har gitt navn til strøket Nordberg og Nordberg Sokn. Gården ble kalt Lille Sogn helt fram til 1810, da den fikk navneendringer gjennom kongelig resolusjon.