Hjem > Aktuelt > Syvendeklassinger skriver livshistorier

Livshistoriene er viktige

Elevene ved Kringsjå skole startet denne uken et samarbeid med beboerne på Nordberghjemmet. Norsklærer Bjarne Rønning hadde et ønske om at hans elever skulle gjøre noen annet enn bare å sitte på skolebenken. Han ville gjerne at barna skulle få noen praktiske oppgaver.

 

 

 

Aktuelt

Syvendeklassinger skriver livshistorier

- De fleste av disse barna bor i store hus, og har godt av å lære om livene til andre. Her kan vi oppøve sinn til å vise omtanke for andre, mente læreren.

Han tenkte at det kunne være fint for elevene å bli kjent med eldre mennesker og dokumentere livene deres.

- Slik får en også mange fag i ett. Her blir det både historie, samfunnsfag, KRLE og norsk, fortalte Rønning.

Rundt 50 elever er med på prosjektet, og første dagen sammen med beboerne gikk over all forventning. Praten var fort i gang, og elevene var ivrige, og klare for oppgaven. Beboere som tidligere var skeptisk, smilte og syntes at dette var gøy. En av beboerne fortalte at hun var redd hun ville få hodepine, men at det hadde gått greit. Hun hadde blitt kjent med tre kjekke fotballgutter, og en av dem oversatte for henne, kunne hun fortelle. En annen av beboerne fortalte etter første møte at han skulle ta med seg gjengen for å vise rommet sitt.

- Dette var rørende, hjertevarmende, nei dette gikk over all forventning sa læreren. Han var overrasket over hvor åpne beboerne var.

Norsklærerne Bjarne Rønning og Cathrine Nordhus sammen med syvendeklassingene fra Kringsjå skole besøker Nordberghjemmet to ganger i uken til prosjektet er ferdig.