Hjem > Aktuelt > Spanjol prøver lykken i norsk helsevesen

Spanjol prøver lykken i norsk helsevesen

Francisco Jose Acero Gallego (40) har som mange andre fra kriserammede Spania, forlatt fedrelandet for å skape en tryggere fremtid for seg og sin familie.

Han snakker imponerende bra norsk etter kun åtte måneder i Norge

Aktuelt

Spanjol prøver lykken i norsk helsevesen

I dag er det hans siste dag på Nordberghjemmet. Han har gjennom nav hatt praksisplass i to måneder hos oss. Drømmen er å bli sykepleier, sier Francisco. Tonen blant hans arbeidskollegaer er lett og ledig, og avdelingsleder Grace Akeri skryter spanjolen opp i skyene. Hun forteller at Francisco er svært motivert for å få ting til, og at han har stor stå-på vilje. Andre kollegaer smiler og forteller at han er positiv og hjelpsom. Det eneste som mangler er språket, og han har lovet å lære det raskt, sier en av sykepleierne med et varmt smil.

Francisco virker litt brydd over all den positive oppmerksomheten, og smiler litt blygt. Neste uke har han fått plass på et intensivt 10 ukers kurs i norsk for å kvalifisere seg til norsk prøve, nivå 3. Alle som jobber i pleie og omsorg må ha bestått norsk prøve 3, forteller han.

Språk er viktig når en jobber i pleie og omsorg, kommunikasjon er svært viktig i møte med eldre mennesker. Francisco har foreløpig jobbet tett sammen med en hjelpepleier, og målet for arbeidspraksisen har vært at han skal prøve seg i norsk arbeidsliv, sier avdelingslederen.

Jeg er veldig fornøyd, sier Francisco med et stort smil. Jeg trenger en jobb så min familie kan komme hit. Han forteller at mange av hans landsmenn har gitt opp drømmen om Norge og reist tilbake til Spania. Francisco derimot har bestemt seg for å bli, koste hva det koste vil.